Linseed Sauce (chutney) (जवस की चटनी)


हिंदी में - 
जवस की चटनी
साहित्य -
) कप अलसी, ) लाल मिर्च पाउडर, ) नमक, ) चीनी, ) इमली, ) - लहसुन लौंग
कृति -
Ø  1 कप जवस को भून लें।
Ø  लहसुन लौंग जोड़ें और उन्हें मैश करें।
Ø  फिर मिर्च पाउडर, चीनी और नमक डालें। और एक साथ रखा।
Ø  और फिर जवस मिलाएं और साथ में हराएं

Ø  और जवस की चटनी तैयार करें।
जवस चटणी
साहित्य
1)       1 वाटी जवस , 2) लाल तिखट , 3) मिठ , 4) साखर , 5) 2 चिंच , 6) 5-6 लसून पाकळ्या
क्रुती-
Ø  1 वाटी जवस खमंग भाजून घ्यावेत .
Ø  त्यामध्ये लसून पाकळ्या घालाव्यात आणी ते कूटून घ्यावे .
Ø  नंतर त्यामध्ये तिखट , साखर मिठ घालावे . आणी एकत्रीत करावे .
Ø  आणी नंतर त्यात जवस घालून एकत्रीत करुन कुटावे ,
Ø  आणि जवस चटणी तयार .     

Linseed Sauce (chutney)
Literature -
1) 1 cup linseed, 2) red chili powder, 3) salt, 4) sugar, 5) 2 tamarind, 6) 5-6 garlic cloves
Process -
Ø  Roast 1 cup of lentils.
Ø  Add garlic cloves and mash them.
Ø  Then add chili powder, sugar and salt. And put together.
Ø  And then add linseed and beat together,
Ø  And prepare linseed chutney.






Post a Comment

0 Comments